Jak správně nastavit přidání nového uživatele

Přidání nového uživatele do Anabixu vám pomůže rozšířit váš pracovní tým. Získáte tak přístup pro další uživatele do aplikace a na tyto kolegy můžete přenést různé aktivity spojené se správou komunikace s vašimi klienty a také na ně můžete delegovat různé úkoly, které s vlastní komunikací s klienty souvisí. Počet uživatelů je vázán zvoleným tarifem.

Nového uživatele přidáte přes NÁSTROJE –> UŽIVATELÉ –> UŽIVATELÉ  a tlačítko + nebo PŘIDAT UŽIVATELE.

Otevře se vám vlastní nastavení pro vytvoření nového uživatele s poli k vyplnění. Zvolíte jméno uživatele (takto se budou zapisovat jeho aktivity a nabízet se jako řešitel úkolů), jeho email (na který mu budou chodit notifikace) a vytvoříte mu heslo. Dále můžete vybrat jazyk prostředí Anabixu – čeština nebo angličtina (pro každého uživatele můžete v rámci jednoho účtu nastavit jiný jazyk), časové pásmo a stav „aktivní„. V případě, že uživatel již není součástí vašeho týmu, nemažte jej, pouze dejte stav „zablokován“ (do účtu se vám již nepřihlásí, ale zůstane vám historie toho co zapsal, udělal, navíc se vám nepočítá do limitu uživatelů v rámci tarifu).

Další možností je nastavení notifikací, kde určíte, zda se má uživateli zasílat denní přehled úkolů (doporučuji mít vždy) a přehled s úkoly po termínu, respektive ve který den se tyto emaily mají odesílat. Je zde také volba „Zobrazovat vlastní pole obch. případů v hlavním obsahu„, která přesune vlastní pole u obchodních případů z pravého sloupce pod základní informace o obchodních případech. Na závěr určíte uživatelskou roli, která odpovídá zaměření nového uživatele. (informace k nastavení uživatelských rolí najdete v návodu „Nastavení uživatelské role).  Poté celé nastavení uložíte a můžete rovnou poslat i přihlašovací údaje novému uživateli.

Uživatele je možné filtrovat podle uživatelských jmen a emailů. V přehledu vidíte i „stav daného uživatele„, „jeho uživatelskou roli„, „datum posledního přihlášení do Anabixu“ a „datum vytvoření uživatele„. Přes symbol tužky můžete uživatele upravovat, případně jej zablokovat a zamezit mu tak úplně přístup ke všem vašim datům. Lze také uživatele smazat přes symbol „červené popelnice“ to však nedoporučuji dělat, viz. text výše.

V případě jakýchkoli dotazů k tomuto a dalším nastavením nás kontaktujte na anabix@anabix.cz
Rádi vám s nastavením pomůžeme.

Komentáře