Možná už víte, že CRM dokáže výrazně usnadnit život ve firmě. Také je vám celkem jasné, že pomůže řídit procesy, sledovat obchodní výsledky a evidovat informace o klientech, které se vám pak hodí, když zvednete sluchátko nebo jdete na schůzku. Zkrátka jste přišli na to, že CRM systém potřebujete (pokud stále nevíte, přečtěte si nejprve text na stránce Co je to CRM).

Jenže… Na trhu jsou k dostání desítky řešení. A vy pořádně netušíte, podle čeho si vybrat ten správný. Pokud si nad tím lámete hlavu, následujte pětici indicií, které vás k vhodnému CRM dovedou.

1) Potřebujete CRM na míru, nebo vám stačí „krabicové řešení”?

Hned na začátku vás postavíme před dvě možnosti. Je váš byznys natolik specifický, provozně náročný nebo velký, že potřebujete CRM systém, který vám bude ušitý na míru? Anebo spíš patříte mezi fanoušky CRM konfekce a vystačíte si s „krabicovým softwarem“?

Pokud máte velké nároky, nejspíše vám nezbyde nic jiného, než zainvestovat do CRM na míru. V případě, že jste ochotni se v některých ohledech podřídit připravené variantě, pak je pro vás krabicové CRM jednodušší a levnější řešení. Ostatně i tahle varianta se dá přizpůsobit tomu, co zrovna potřebujete. V Anabixu si můžete klidně vytvářet seznamy a vlastní pole, stejně tak si nastavit specifickou automatizaci, která odpovídá vašemu oboru podnikání a způsobu práce.

2) Jaké funkce jsou vhodné právě pro vaši firmu? A dá se CRM propojit s dalšími systémy?

Tím navážeme na další námět k zamyšlení. Řekněte si také, kolik produktů a služeb nabízíte, jak náročnou komunikační cestu se zákazníky vedete, kolik máte zaměstnanců a jak má být CRM systém komplexní. Má být vaší pravou rukou od příjmu produktů až po fakturaci? Nebo vám stačí systém jen pro evidenci komunikace s klienty? Nezapomeňte ani na aplikace, které při práci potřebujete a které se dají se CRM propojit.

Většina firem používá každý den elektronickou poštu, případně rozesílá newslettery přes systémy, jako je třeba SmartEmailing. Spojení se jim hodí s fakturačním systémem a své zákazníky si chce před uzavřením smlouvy proklepnout přes databázi Prospector. Se všemi těmito aplikacemi Anabix komunikuje a usnadní vám nadbytečné klikání i desítky otevřených oken prohlížeče.

3) Preferujete cloudové CRM, nebo vlastní servery?

Cloud, nebo vlastní server? Možná se v tom sami neorientujete, proto vám ukážeme několik pro a proti obou variant:

  • On-premise je tradiční softwarové řešení. Funguje tak, že si zakoupíte licenci a aplikaci spustíte na vašich serverech. Díky tomu máte všechna data pěkně pod dohledem a obejdete se i bez internetu. K této variantě se přiklánějí typicky firmy s vlastními systémy a větším IT oddělením, pro které je správa CRM denní
  • Cloudové CRM, kterým je i Anabix, je dnes modernější, levnější a rychlejší řešení přístupné na čemkoliv a kdekoliv. IT oddělení nepotř Máte totiž k dispozici externího konzultanta, který s vámi řeší všechny případné potíže. Odpadá i nákup licence a hardwaru. A pryč jsou i doby, kdy jste se museli bát o zabezpečení. Dnešní technologie už vychytaly mouchy a garantují, že vaše data nikam neuniknou.

4) Co všechno cena za CRM obnáší?

Peníze jsou samozřejmě důležité, váš výběr by se ale neměl opírat jen o cenu uvedenou v ceníku. Určitě si předem prověřte, co všechno za své peníze dostanete. Poradí vám někdo, když nebudete vědět, co a jak? A co zprovoznění systému a nahrání vašich stávajících dat? To by se mělo v celkové ceně také promítnout.

V Anabixu děláme všechno pro to, abyste systému opravdu rozuměli. Pomůžeme vám účet nastavit v souladu s tím, co potřebujete, a naučíme ho používat i vaše zaměstnance. Navíc se včas dozvíte o každé novince, která může váš byznys posunout zase dál.

5) Co o vyhlédnutém CRM systému říkají ostatní?

Poslední, ale zásadní věc. Při výběru si nezapomeňte projít reference dodavatele a upřete přitom pozornost i na toho, kdo referenci dává. Pracuje firma XY v podobném oboru, jako je ten váš? A když to funguje pánovi z IT firmy, bude to fungovat i ve vaší personální agentuře? Všechny tyhle informace vám hodně napoví.

Samozřejmě nejlepší způsob, jak zjistíte soulad s vaší potřebou, je systém si sami rovnou osahat. Určitě nechcete kupovat zajíce v pytli. Anabix si můžete zdarma otestovat na 30 dní, a to bez jakéhokoliv omezení funkcí. Na rozdíl od jiných free verzí, které jsou často funkčně osekané, v něm najdete všechno jako v ostré podobě.

Vyzkoušejte si Anabix na vlastní kůži. A když nebudete vědět, co a jak, ozvěte se, jsme vám k ruce. Anabix CRM je připraven se pro vás stát tím nejlepším řešením.

Lucie Hušková

Út,28/8/2018 - 15:15

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.